НАЈНОВИ ВЕСТИ

Категорија: Колумни

Црна Рука– Бела Рука I Дел

Црна Рука– Бела Рука I Дел

Езотерија. Тајни друштва. Подземната држава во Македонија. Во Кралство Србија во мај 1903 година сурово е ликвидирано кралското семејство Обреновиќ и интронирана е династијата Караџорџевиќ. ... Прочитај повеќе

Турција во суперпозиција

Турција во суперпозиција

Неодамнешната посета на Претседателот на Турција Реџеп Таип Ердоган на Сојузна Република Германија повторно ја разбранува јавноста во Европската Унија. Во изјавата дадена по одржаната ... Прочитај повеќе

САД –  Нови ветришта за проектот две држави Израел и Палестина

САД –  Нови ветришта за проектот две држави Израел и Палестина

Во  1947 година со резолуција 181 на Обединетите нации  е формиран Израел со пропорции со кои Палестинците на се согласни. Формиран е како држава на ... Прочитај повеќе

Тивко напуштање на кинескиот проект „Еден пат еден појас“

Тивко напуштање на кинескиот проект „Еден пат еден појас“

До нашата домашна јавност послабо  допират светски важни настани кои значат многу инвестиции и нови интеграции. Кина го разработи својот стратешки план  ,,Еден пат еден ... Прочитај повеќе

Источен Ерусалим како „папокот на светот“

Источен Ерусалим како „папокот на светот“

Градот Ерусалим е суштината на судирот помеѓу Палестина и Израел и прашањето за неговиот статус ја генерира целата енергија . Односно неговиот Стар Град во ... Прочитај повеќе