Author: Викторија Миткова

Пандов: Шутка е како „хотел промаја“, затворениците влегуваат и излегуваат кога сакаат

Пандов: Шутка е како „хотел промаја“, затворениците влегуваат и излегуваат кога сакаат

Кој кога сака влегува, кога сака излегува - истражниот затвор Шутка е хотел промаја. 4 затвореници во моментов се во бегство. Вонредниот инспекциски надзор на ... Прочитај повеќе

Антикорупционери со дипломатски привилегии: ВИП третман за шетање стана неопходна алатка за битката со корупцијата?!

Антикорупционери со дипломатски привилегии: ВИП третман за шетање стана неопходна алатка за битката со корупцијата?!

Нема чекање на граница, ВИП третман, посебни шалтери на светските аеродроми, патувања без визи и шопинг со даночно и царинско олеснување - Антикорупционери со дипломатски ... Прочитај повеќе

Површина еднаква на над 110 илјади фудбалски игралишта била пеплосана во Македонија во изминативе две децении

Површина еднаква на над 110 илјади фудбалски игралишта била пеплосана во Македонија во изминативе две децении

Површина еднаква на над 110 илјади фудбалски игралишта била пеплосана во Македонија во изминативе две децении. Пожарите кои беснеат речиси секое лето остваат траги кои ... Прочитај повеќе

Пожарот над Битола повторно активен

Пожарот над Битола повторно активен

  Над Битола повторно гори. Силниот ветер повторно ги разгоре жариштата, префрлајќи го огнот на другата страна од планината кон месноста викана „Снегово“. Заради силината на ... Прочитај повеќе

Македонија во пламен: Најкритично е на планината Серта, каде се одвива најголемата акција за гаснење

Македонија во пламен: Најкритично е на планината Серта, каде се одвива најголемата акција за гаснење

Беснеат пожарите во неготинскиот регион. Поради високите температури, и веќе локализираните пожари повторно се разгоруваат. Се гасне од воздух и од копно. Најтешка задача имаат ... Прочитај повеќе