Author: Ања Лукарова

Хаос на Онкологија – пациентите „висат“ пред болничките врати, Клиниката нема капацитет да ги опслужи

Хаос на Онкологија – пациентите „висат“ пред болничките врати, Клиниката нема капацитет да ги опслужи

Онколошките пациенти “висат” пред болничките врати и во најтоплите денови. Ходниците на скопска онкологија секојдневно се преполни. Доаѓаат од сите градови од земјава, некои патуваат и ... Прочитај повеќе

Беким Незири од ДУИ и останатите напаѓачи во М-НАВ, условно осудени

Беким Незири од ДУИ и останатите напаѓачи во М-НАВ, условно осудени

Седумте луѓе кои упаднаа во „Македонски навигации“ и нападнаа членови на синдикатот на Контролата на летање со што ја загрозија безбедноста на авиосообраќајот на македонското ... Прочитај повеќе

На работа на плус 40 – најпогодени градежниците и земјоделците

На работа на плус 40 – најпогодени градежниците и земјоделците

„Висат“ по скелиња и на 40 степени  – градежниците се под страшен притисок на газдите во страв да не добијат откази, и покрај препораките од ... Прочитај повеќе

Народниот правобранител се вклучува во разрешување на хаосот со хирушките сали

Народниот правобранител се вклучува во разрешување на хаосот со хирушките сали

И Народниот правобранител отвори предмет за хаосот со хирушките сали. Додека се чекаат германските резултати, ќе се проверува што ја предизвикува непријатната миризба во операционите ... Прочитај повеќе

Пеколни температури – владините мерки за заштита на граѓаните ги нема

Пеколни температури – владините мерки за заштита на граѓаните ги нема

Македонија влегува во портокалова фаза со пеколни температури, а Министерството за здравство со скрстени раце, се уште нема дадено никакви препораки за заштита од топлото ... Прочитај повеќе