Категорија: Uncategorized

Некогаш ние бевме лидери во регионот сега тиранскиот аеродром го превзема приматот во авиосообраќајот

Некогаш ние бевме лидери во регионот сега тиранскиот аеродром го превзема приматот во авиосообраќајот

Тиранскиот аеродром го превзема приматот во авиосообраќајот,искористеноста на двата македонски аеродроми,посебно на охридскиот е сведена на минимум. Со неколку лета неделно,аеродромот Свети Апостол Павле кој има ... Прочитај повеќе

Муцунски како министер за надворешни работи ветува забрзување на патот кон членство во ЕУ, но со заштитени национални интереси

Муцунски како министер за надворешни работи ветува забрзување на патот кон членство во ЕУ, но со заштитени национални интереси

Забрзување на патот кон Европската унија, но не по цена да бидат загрозени националните интереси. Промоција на македонските производи и компании и привлекување на директни ... Прочитај повеќе

Oнколошки пациенти повторно алармираат лекот „Золадекс“ го нема на Онкологија

Oнколошки пациенти повторно алармираат лекот „Золадекс“ го нема на Онкологија

Повторно нема лек за пациентите болни од канцер. Во Македонија се јави недостиг на лекот Золадекс од кој на лицата со карцином на дојката им ... Прочитај повеќе

Андоновски ветува дека ќе стави крај на чекањето со часови пред шалтерите

Андоновски ветува дека ќе стави крај на чекањето со часови пред шалтерите

Со дигитализирање на услугите до борба против корупцијата. Предлог-министерот за информатичко општество и дигитална трансформација Стефан Андоновски со ветување дека, чекањето пред шалтери со системски ... Прочитај повеќе

Трипуновски со низа предизвици ветува дека ќе го врати достоинството на македонскиот земјоделец

Трипуновски со низа предизвици ветува дека ќе го врати достоинството на македонскиот земјоделец

Достоинствени, среќни и богати земјоделци – Македонија ќе биде гигант во сопствено проидводство, ова е главната амбиција на идниот министер за земјоделие Цветан Трипуновски. Негова ... Прочитај повеќе