НАЈНОВИ ВЕСТИ

Author: Анастасија Илиевска

Насилсниците остануваат неказнети а семејното насилство се повторува, во најлоша форма завршува со фемицид

Насилсниците остануваат неказнети а семејното насилство се повторува, во најлоша форма завршува со фемицид

Насилниците остануваат неказнети. Семејното насилство се повторува исто како што се повторува судската практика на неказнивост на насилниците. Од вкупно 66 предмети кои ги следеле ... Прочитај повеќе

Јавните сведочења на жртвите не се доволен доказ за Тренчевска – Без преставка не можело да се утврди дали кажуваат виситна

Јавните сведочења на жртвите не се доволен доказ за Тренчевска – Без преставка не можело да се утврди дали кажуваат виситна

Министерството за труд и социјална политика како да не им верува на жртвите на семејно насилство.  Остава простор дека е можно да не ја кажувале ... Прочитај повеќе

По прилозите на ТВ Алфа за семејно насилство, институциите реагираат, но не и најповиканото, Министерството за труд и социјална политика

По прилозите на ТВ Алфа за семејно насилство, институциите реагираат, но не и најповиканото, Министерството за труд и социјална политика

Откако Телевизија Алфа ги објави приказните на Љупка и Ирена, жртви на семејно насилство кои не добиле заштита од институциите, приказна која ја делат десетици ... Прочитај повеќе

Тренчевска контра жртвите: Институциите постапувале по протоколи, ама не кажува дека тоа не се протоколи за семејно насилство

Тренчевска контра жртвите: Институциите постапувале по протоколи, ама не кажува дека тоа не се протоколи за семејно насилство

Предомислувани, заплашувани, ревиктимизирани. Жртвите на семејно насилство конечно собраа храброст пред камерата на Телевизија Алфа  да сведочат за голготата која ја минуваат низ институциите. -Се ... Прочитај повеќе

Удари дома, но и удари од институциите – жените жртви на семејно насилство не се заштитени од државата

Удари дома, но и удари од институциите – жените жртви на семејно насилство не се заштитени од државата

Удари дома, но и удари од институциите – жените жртви на семејно насилство не се заштитени од државата Се омажив од љубов. Вака Љупка ја ... Прочитај повеќе