Категорија: Економија

Струјата поскапува ? РКЕ изненадена од одлуката на Владата за поскапување на струјата од ЕСМ

Струјата поскапува ? РКЕ изненадена од одлуката на Владата за поскапување на струјата од ЕСМ

Владата во заминување скрои поскапа цена на струјата од државните електрани. Одлуката зад затворени врати ЕСМ да  продава поскапа  електрична енергија на ЕВН Хоум го ... Прочитај повеќе

„Здрава котлина“ : Легална кражба на минералното богатство –  Да се зголеми висината на  концесиите за рудниците

„Здрава котлина“ : Легална кражба на минералното богатство –  Да се зголеми висината на  концесиите за рудниците

Во Македонија се случува легална кражба на минералното богатство, а нема механизми за контрола реагираат познавачите. Извештајот на ДЗР во кој се покажа дека за ... Прочитај повеќе

За државата трошки, за приватниците милиони – Македонија од концесии наплаќа едвај десетина милиони евра годишно

За државата трошки, за приватниците милиони – Македонија од концесии наплаќа едвај десетина милиони евра годишно

За државата трошки за концесионерите богато . За четири години од 2018-2022 од концесија за доделување на површини за екслоатација на руда, Македонија  наплатила само ... Прочитај повеќе

Минимална соработка на бизнис план помеѓу земјите од Западен Балкан

Минимална соработка на бизнис план помеѓу земјите од Западен Балкан

Земјите од регионот речиси и да не извезуваат меѓу себе. „ Комшијата “ е прв пријател но оваа фраза очигледно не важи во трговската размена. ... Прочитај повеќе

ЕСМ за Алфа: Договорот со „Марковски компани“ се склучи заради непречено производство на струја

ЕСМ за Алфа: Договорот со „Марковски компани“ се склучи заради непречено производство на струја

Морало да се склучи милионскиот договор со „ Марковски компани “ за РЕК Битола непречено да произведува струја, тврдат од ЕСМ. Стручни лица утврдиле дека ... Прочитај повеќе