Во фокус

Во фокус

Наместо лек, болните од цистична фиброза повторно добија ветување до нова година, и тоа само за најмалку 55 луѓе

Наместо лек, болните од цистична фиброза повторно добија ветување до нова година, и тоа само за најмалку 55 луѓе

октомври 16, 2023

Лажните ветувања ја прелија чашата со трпение – пациентите со цистична фиброза се уште се без лекот Трикафта. Кога ќе го добијат нема конкретен датум. ... Прочитај повеќе

Во фокус: Бугарската пропаганда „цвета“ во Македонија

Во фокус: Бугарската пропаганда „цвета“ во Македонија

март 22, 2023

Македонските револуционери Дамјан Груев, Гоце Делчев, Питу Гули се Бугари: бугарската национална телевизија, БНТ 4, скоро две години е во македонскиот етер и емитува содржина во ... Прочитај повеќе

СДСМ и ДУИ ветуваа здравствен систем по европски терк, по 5 години владеење здравството во клиничка смрт

СДСМ и ДУИ ветуваа здравствен систем по европски терк, по 5 години владеење здравството во клиничка смрт

октомври 16, 2022

Предизборно беше ветено нов клинички центар  и реновирање на стари капацитети, ветувано бесплатно лекување во болниците, нов систем за „мој термин“ Наместо современо здравство, јавноста ... Прочитај повеќе

Во фокус: Пет години на власт, СДСМ и ДУИ не изградија ниту еден автопат

октомври 10, 2022

Со блех музика, оро и чочек, дотерани ко за на свадба, владини претставници, партиски членови, вработени во локалната самуправа на 23 април 2018 година свечено ... Прочитај повеќе