Author: Кристина Алексиеска

Балансерот дефинитивно заминува во историјата – новиот министер за администрација најaвува и други реформи

Балансерот дефинитивно заминува во историјата – новиот министер за администрација најaвува и други реформи

Балансерот заминува во историјата. Неговото укинување го најави минстерот за јавна администрација Горан Минчев. Одлуката доаѓа зашто се докажало дека во минатато дигиталната алатка била ... Прочитај повеќе

Ристовски: Министерството за спорт ќе се грижи за спортистите, но и за идните спортисти почнувајќи од градинка

Ристовски: Министерството за спорт ќе се грижи за спортистите, но и за идните спортисти почнувајќи од градинка

Ќе има унапредување со формирањето на Министерство за спорт наместо Агенција за спорт затоа што министерот присуствува на владините седници, заема активно учество по точките ... Прочитај повеќе

Бизнисот задоволен од најавите на Николоски за засилена градежна офанзива

Бизнисот задоволен од најавите на Николоски за засилена градежна офанзива

Подобар живот за населението, побрз проток на стоки и услуги ,а  бизнисот ќе може да создаде амбиент за развој на стопанство   - најавата за градежна ... Прочитај повеќе

Николоски: Пошта земала лихварски кредит од банка кој ќе го репреговараме, проблемот со платите ќе се надмине

Николоски: Пошта земала лихварски кредит од банка кој ќе го репреговараме, проблемот со платите ќе се надмине

Плати за 4.400 вработени во Пошта и Железници ќе има, а МВР и ОЈО да истражат како се задолжувале во минатото. Министерот за транспорт Александар ... Прочитај повеќе

ДЗР: Предходната власт трошела без усул, и се задолжувала каде треба и не треба, под неповолни услови

ДЗР: Предходната власт трошела без усул, и се задолжувала каде треба и не треба, под неповолни услови

Се трошело и задолжувало  без „усул“. Новата Влада ќе треба да најде пари за покривање на долговите направени во минатото и огромната буџетска дупка.  Државна ... Прочитај повеќе