Author: Мери Симоновска

Oд 19 пратеници на Европскиот фронт – само 10 се на ДУИ, Мицкоски очекува мнозинство од 61 пратеник

Oд 19 пратеници на Европскиот фронт – само 10 се на ДУИ, Мицкоски очекува мнозинство од 61 пратеник

ВМРО-ДПМНЕ очекува приклучување на уште минимум тројца пратеници од другите коалции во нивната Твоја Македонија. Со тоа да планира ја засили неговата моќ во собранието ... Прочитај повеќе

По речиси цели две децении на власт, ДУИ конечно заминува во опозиција

По речиси цели две децении на власт, ДУИ конечно заминува во опозиција

ДУИ победи, но изгуби кај Албанците. Иако велат дека се позиционирале како втора политичка сила во Македонија, сепак интегративите ќе одат во опозиција. Сега на ... Прочитај повеќе

Анализа: Недозволиво е по 23 години ДУИ да нема што да понуди освен сеќавањата на УЧК

Анализа: Недозволиво е по 23 години ДУИ да нема што да понуди освен сеќавањата на УЧК

Треба ли ДУИ да го смени својот пиар тим кој им се грижи за јавните настапи, изјави, прогами, реторики? Во 2024 година, се чини дека ... Прочитај повеќе

Спасовски, Деспотовски, Филипче – Во СДСМ почна лицитацијата кој ќе го наследи Ковачевски по поразот

Спасовски, Деспотовски, Филипче – Во СДСМ почна лицитацијата кој ќе го наследи Ковачевски по поразот

Филипче, Спасовски, Деспотовски – ова се трите најакутелни имиња кои се повеќе кружат во јавноста како можни наследници на акутелниот претседател на СДСМ Ковачевски, по ... Прочитај повеќе

Анализа: Актуелниот изборен модел ги јаде гласовите на малите партии

Анализа: Актуелниот изборен модел ги јаде гласовите на малите партии

Поставеноста на изборниот систем, односно користењето на Донтовиот метод при пресметување на мандатите, како и поделбата на државната територија во шест изборни единици без никаква ... Прочитај повеќе