НАЈНОВИ ВЕСТИ

Author: admin

По 18-ти пат, на 19 декември, градот под Марковите Кули, ќе ја чествува Градската слава „Св. Никола“

По 18-ти пат, на 19 декември, градот под Марковите Кули, ќе ја чествува Градската слава „Св. Никола“

       Градот под Марковите Кули, познат по својата доследност во почитувањето и негувањето на традиционалните православни вредности, ги привршува подготовките за годинашното чествувањето на Градската слава ... Прочитај повеќе

48-часовен притвор за таткото на Вања Ѓорчевска

48-часовен притвор за таткото на Вања Ѓорчевска

На Александар Ѓорчевски, татко на 14-годишната Вања, кој е осомничен за убиството на сопствената ќерка, му е определен 48-часовен притвор. Скопскиот Кривичен суд го прифати ... Прочитај повеќе

Спасовски: Девојчето со врзани раце и нозе е ставено во вреќа за спиење и убиено

Спасовски: Девојчето со врзани раце и нозе е ставено во вреќа за спиење и убиено

Министерот Оливер Спасовски одговарајќи на новинарски прашања изјави дека, откако Вања била грабната од пред своето живеалиште, му биле врзани рацете и нозете, било ставено во вреќа за спиење во багажниот ... Прочитај повеќе

Сериозен недостаток на професори по математика, физика, хемија

Сериозен недостаток на професори по математика, физика, хемија

Многу основни и средни училишта кубурат со професионален кадар од областа на природните науки. Најголем недостаток се чувствува по предметите математика, физика и хемија, но ... Прочитај повеќе

Во Македонија има недостиг од соодветни центри за згрижување на возрасни лица со попречености

Во Македонија има недостиг од соодветни центри за згрижување на возрасни лица со попречености

    „Да се биде родител на дете со попреченост во развојот, не е само тежок животен предизвик, туку е и доживотна жртва. 24 часа дневно ... Прочитај повеќе