НАЈНОВИ ВЕСТИ

Гледајте на АЛФА


НАЈНОВИ ЕМИСИИ НА АЛФА

КолумниПрочитајте повеќе

Фаворит на подземната држава
Колумни

Фаворит на подземната држава

ТВ АЛФА- декември 1, 2023 0

Црна Рука –Бела Рука II дел „Подземна држава“ најчесто се спомнува кога во јавноста постои потребавината за одредени случувања да се префрли врз неодредена група ... Прочитај повеќе

Црна Рука– Бела Рука I Дел
Колумни

Црна Рука– Бела Рука I Дел

ТВ АЛФА- ноември 28, 2023 0

Езотерија. Тајни друштва. Подземната држава во Македонија. Во Кралство Србија во мај 1903 година сурово е ликвидирано кралското семејство Обреновиќ и интронирана е династијата Караџорџевиќ. ... Прочитај повеќе

Турција во суперпозиција
Колумни

Турција во суперпозиција

ТВ АЛФА- ноември 24, 2023 0

Неодамнешната посета на Претседателот на Турција Реџеп Таип Ердоган на Сојузна Република Германија повторно ја разбранува јавноста во Европската Унија. Во изјавата дадена по одржаната ... Прочитај повеќе

САД –  Нови ветришта за проектот две држави Израел и Палестина
Колумни

САД –  Нови ветришта за проектот две држави Израел и Палестина

ТВ АЛФА- ноември 20, 2023 0

Во  1947 година со резолуција 181 на Обединетите нации  е формиран Израел со пропорции со кои Палестинците на се согласни. Формиран е како држава на ... Прочитај повеќе

Тивко напуштање на кинескиот проект „Еден пат еден појас“
Колумни

Тивко напуштање на кинескиот проект „Еден пат еден појас“

ТВ АЛФА- ноември 17, 2023 0

До нашата домашна јавност послабо  допират светски важни настани кои значат многу инвестиции и нови интеграции. Кина го разработи својот стратешки план  ,,Еден пат еден ... Прочитај повеќе

Источен Ерусалим како „папокот на светот“
Колумни

Источен Ерусалим како „папокот на светот“

ТВ АЛФА- ноември 14, 2023 0

Градот Ерусалим е суштината на судирот помеѓу Палестина и Израел и прашањето за неговиот статус ја генерира целата енергија . Односно неговиот Стар Град во ... Прочитај повеќе

Оваа ЕСЕН гледајте на АЛФА