Author: Никола Цветкоски

Нови скландалозни детали за работењето на агенцијата за филм, незаконски се финансирале фестивали

Нови скландалозни детали за работењето на агенцијата за филм, незаконски се финансирале фестивали

Додека директорувал со Агенцијата за Филм, Бојан Лазаревски незаконски и своеволно делел народни пари - утврдило министерството за Култура, во чиј извештај велат дека тоа ... Прочитај повеќе

Новинарка, критичарка, рецензентка, координаторка – и добивала и делела народни пари, конфликт на интереси кај Ана Василевска

Новинарка, критичарка, рецензентка, координаторка – и добивала и делела народни пари, конфликт на интереси кај Ана Василевска

Ана Василевска – новинар, критичар, рецензент во Агенцијата за филм, координатор на филмски фестивал – човек кој во исто време седи на повеќе столчиња - ... Прочитај повеќе

Нови имиња на списокот на Министерството за култура, за судир на интереси во Агенцијата за филм

Нови имиња на списокот на Министерството за култура, за судир на интереси во Агенцијата за филм

Се одмотува клопчето за скандалите кои ја тресат Агенцијата за филм. Откако ТВ Алфа објави дека од оваа институција со години неоправдано се излевале стотици ... Прочитај повеќе

Филмаџиите не отстапуваат од своето: Чисто работеле и редовно доставувале извештаи

Филмаџиите не отстапуваат од своето: Чисто работеле и редовно доставувале извештаи

„За незаконското финансирање на друштвото на филмските работници на Македонија“ – Ова е насловот на цела секција од инспекцискиот извештај на Министерството за култура, за ... Прочитај повеќе

Агенција за филм или Агенција за скандали – нови моменти, се трошело без усул и без покритие

Агенција за филм или Агенција за скандали – нови моменти, се трошело без усул и без покритие

Агенцијата за филм го оштетила државнот буџет и го загрозила производството на домашни филмови за идните пет години. Истражувањето на ТВ Алфа, покажува дека токму ... Прочитај повеќе