Author: Матеја Петровски

Очајнички потези на губитници: ДУИ од најмоќни во власта, до најголем очај во опозиција

Очајнички потези на губитници: ДУИ од најмоќни во власта, до најголем очај во опозиција

Од најмоќни во власта до пад во најголем очај во опозиција. Ова е на кратко приказната на ДУИ, која сега од улога на губитник, последниов ... Прочитај повеќе

Луксузирање и службени возила: Службени возила и привилегии бараат оние кои треба да се борат со непродуктивните државнит трошења

Луксузирање и службени возила: Службени возила и привилегии бараат оние кои треба да се борат со непродуктивните државнит трошења

Наместо да се борат против непродуктивните трошоци во државните институции, новите антикорупционери сакаат да се луксузираат и да користат привилегии како дипломатскиот пасош, за кои ... Прочитај повеќе

Македонците во Албанија веќе не се сами: По долги години конечно македонската власта покажува почит и грижа за нив

Македонците во Албанија веќе не се сами: По долги години конечно македонската власта покажува почит и грижа за нив

По долги години конечно македонска власт покажува грижа и почит за Македонците во Албанија. Средбата на претседателката Гордана Силјановска Давкова и министерот за надворешни работи ... Прочитај повеќе

Ребалансот беше неопходен: Пензионерите можеа да останат без една пензија, вработените во Македонски шуми четири месеци немаат плата

Ребалансот беше неопходен: Пензионерите можеа да останат без една пензија, вработените во Македонски шуми четири месеци немаат плата

Ребалансот на буџетот беше неопходен, бидејќи СДСМ и ДУИ заборавиле на обичните граѓани, заборавиле да обезбедат една пензија за годинава, заборавиле да обезбедат четири плати ... Прочитај повеќе

ВМРО- ДПМНЕ бара ДКСК да реагира: Како Венко Филипче од плата изградил луксузна хациенда вредна еден милион евра?!

ВМРО- ДПМНЕ бара ДКСК да реагира: Како Венко Филипче од плата изградил луксузна хациенда вредна еден милион евра?!

Како лидерот на опозицијата Венко Филипче од плата успеал да изгради луксузна хациенда на три ката на Водно, вредна еден милион евра, прашуваат од ВМРО-ДПМНЕ. ... Прочитај повеќе