Author: ТВ АЛФА

Борко Ристовски: „Транспарентноста и отчетноста се наш приоритет“

Борко Ристовски: „Транспарентноста и отчетноста се наш приоритет“

Министерот за спорт, Борко Ристовски, оствари работна средба со директорот на Државниот завод за ревизија, Максим Ацевски. На средбата се разговараше за тековните и идни ... Прочитај повеќе

Некогаш ние бевме лидери во регионот сега тиранскиот аеродром го превзема приматот во авиосообраќајот

Некогаш ние бевме лидери во регионот сега тиранскиот аеродром го превзема приматот во авиосообраќајот

Тиранскиот аеродром го превзема приматот во авиосообраќајот,искористеноста на двата македонски аеродроми,посебно на охридскиот е сведена на минимум. Со неколку лета неделно,аеродромот Свети Апостол Павле кој има ... Прочитај повеќе

Кој е виновен што охридските концесионери не  можат да ги средат плажите за оваа сезона?

Кој е виновен што охридските концесионери не  можат да ги средат плажите за оваа сезона?

Сите функционери од тогаш актуелната локална власт па се до централната кои пред 4 години беа инволвирани во уривањето на плажите, да се прогласат за ... Прочитај повеќе

Вештачката интелегенција стана дел од капањата за претседател на САД

Вештачката интелегенција стана дел од капањата за претседател на САД

Вештачката интелигенција веќе се појави на овие избори, како што беше случај на една компјутерски генерирана фотографија на која Доналд Трамп го гушка експертот за ... Прочитај повеќе

Мултиполарна глобална политичка економија

Мултиполарна глобална политичка економија

Речиси истовремено додека во Биргеншток, Швајцарија претставници на повеќе од 92 држави сесобраа на Самит за мир и поддршка на Украина, во Нижни Новгород во ... Прочитај повеќе