Author: Паула Костадиноска

Ресорот транспорт е полн предизвици, Николоски е вистинскиот човек да ги надмине

Ресорот транспорт е полн предизвици, Николоски е вистинскиот човек да ги надмине

Инфраструктурното поврзување на Македонија преку железничкиот сообраќај и новите автопатишта е најбитната карика за излезот на земјава од изолација, а новото предлог име за министер ... Прочитај повеќе

Лога и натаму контра Мицкоски за распуштање на судскиот и обвинителскиот совет

Лога и натаму контра Мицкоски за распуштање на судскиот и обвинителскиот совет

Министерот Кренар Лога во заминување го смени ставот за 360 степени за членовите на двете највисоки тела во правосудниот систем, советите на судиите и на ... Прочитај повеќе

Преспански договор: Македонија исполни се дури и пред време, Грција не направи речиси ништо

Преспански договор: Македонија исполни се дури и пред време, Грција не направи речиси ништо

Грција бара асиметрично почитување и имплементирање на Преспанскиот договор, а тие немаат направено буквално ништо, коментираат дел од припадниците кои биле дел  македонската дипломатија во ... Прочитај повеќе

Поранешниот состав на Aнтикорупциска преспа дел од мандатот: Застарија повеќе од 20 предмети против функционери за непријавување на имот

Поранешниот состав на Aнтикорупциска преспа дел од мандатот: Застарија повеќе од 20 предмети против функционери за непријавување на имот

Поранешните антикорупционери  преспале дел од мандатот и заборавиле на преку 20 тина функционери да им поднесат прекршочни за непријавување на имотот по нивното назначување. Новиот ... Прочитај повеќе

Уште еден срам за СДСМ со одложувањето на конгресот купуваат време за внатрепартиска битка за тронот, во игра и Никола Поповски

Уште еден срам за СДСМ со одложувањето на конгресот купуваат време за внатрепартиска битка за тронот, во игра и Никола Поповски

Политичките фракции во СДСМ водат војна за тронот, а тоа се виде и на вчерашниот конгрес кој се одложи на неопределено време. Дел од аналитичарите ... Прочитај повеќе