НАЈНОВИ ВЕСТИ

Author: Борис Грујоски

На шест месеци пред избори – со над 660 милиони евра, Владата ќе ги врбува граѓаните

На шест месеци пред избори – со над 660 милиони евра, Владата ќе ги врбува граѓаните

Мерки за предизборен поткуп на граѓаните. На шест месеци пред соочување со граѓаните Владата најавува помош за младите, пензионерите, земјоделците, социјално ранливите категории, компаниите.  Ова ... Прочитај повеќе

Се бараат оставки и одговорност за се почестото угинување на животни во скопската Зоолошка градина

Се бараат оставки и одговорност за се почестото угинување на животни во скопската Зоолошка градина

Се бараат оставки и одговорност за се почестото угинување на животните во Зоолошката градина. Каква е грижата за животните, како се хранат, дали примаат терапии, дали редовно ... Прочитај повеќе

Погрешно е очекувањето дека ако се намалат функционерските плати ќе се зголемат тие во јавниот сектор, вели Битиќи

Погрешно е очекувањето дека ако се намалат функционерските плати ќе се зголемат тие во јавниот сектор, вели Битиќи

Ќе се намалат ли платите на функционерите со новото прекројување на државната каса? Вицепремиерот за економски прашања вели дека се работи за намалување на платите, ... Прочитај повеќе

„Black Friday“ – вистински ликвидации или само манипулации?!

„Black Friday“ – вистински ликвидации или само манипулации?!

„Сè на половина цена“, „Намалување до 60%“, „Шопинг лудило“ – и во Македонија секоја година се погласно се промовира светскиот тренд на попусти по повод ... Прочитај повеќе

Учебници за петто и шесто одделение по „Историја“ дефинитивно нема да има до крајот на првото полугодие

Учебници за петто и шесто одделение по „Историја“ дефинитивно нема да има до крајот на првото полугодие

Учебници за петто и шесто одделение по новиот предмет „Историја и општество„ дефинитивно нема да има до крајот на првото полугодие. Министерот за образование со ... Прочитај повеќе