Author: Љубиша Владимиров

Реакции за злоупотреба на деца во кампањата на СДСМ

Реакции за злоупотреба на деца во кампањата на СДСМ

СДСМ злоупотребува деца за политички цели и покрај предупредувањата од АВМУ, политичките партии и претседателските кандидати да не лиферуваат  спотови во кои има малолетници. Сепак ... Прочитај повеќе

За една година во Македонија се затвориле дури 14 училишта

За една година во Македонија се затвориле дури 14 училишта

Клуч на врата за 14 училишта во државата за само една година. Ова го покажа најновиот извештај на Заводот за статистика кој вели дека за ... Прочитај повеќе

Jагнешкото станува луксуз поради високите цени, годинава ќе изостане од многу велигденски трпези

Jагнешкото станува луксуз поради високите цени, годинава ќе изостане од многу велигденски трпези

Годинава Велигден веројатно за голем број семејства ќе биде посен, затоа што цените на месото растат. Килограм јагнешко се движи од 600 до 800 денари. ... Прочитај повеќе

Aнтикорупциска го усвои приговорот на Силјановска за кршење на изборните правила од страна на Академијата за јавни судии и обвинители

Aнтикорупциска го усвои приговорот на Силјановска за кршење на изборните правила од страна на Академијата за јавни судии и обвинители

Државната комисија за спречување на корупцијата, денеска, едногласно, го усвои приговорот, поднесен, од Гордана Силјановска-Давкова, за кршење на изборните правила, од страна на Академијата за ... Прочитај повеќе

Болните од мултипла склероза два месеци без терапијата која им го продолжува животот

Болните од мултипла склероза два месеци без терапијата која им го продолжува животот

Тешко им е на лекарите и сестрите, но најтешко им е на пацинетите. На крајот тие страдаат поради нефункционалноста на системот. Болните од мултипла склероза ... Прочитај повеќе