Категорија: Press Release

Соопштение од ТВ Алфа

Соопштение од ТВ Алфа

АЛФА ТВ ја известува јавноста дека со последните измени на Законот за Аудиовизуерлни медиумски услуги, членот 141 а , ставови 2 и 3, обврзани сме ... Прочитај повеќе

„SALVATORE “ – РЕСТОРАН ШТО ГИ ОТСЛИКУВА ИТАЛИЈАНСКАТА ПРЕФИНЕТОСТ И КУЛТУРА

„SALVATORE “ – РЕСТОРАН ШТО ГИ ОТСЛИКУВА ИТАЛИЈАНСКАТА ПРЕФИНЕТОСТ И КУЛТУРА

ОТВОРЕН НОВ ИТАЛИЈАНСКИ РЕСТОРАН ВО СКОПЈЕ  На падините на Водно, во елитниот комплекс „Panorama Residence“ започна со работа новиот ресторан „Salvatore All Day Italian Restaurant ... Прочитај повеќе

Форум „Како да го заштитиме македонскиот идентитет“ – пресуден момент да ги сочуваме унитарноста и државноста на татковината

Форум „Како да го заштитиме македонскиот идентитет“ – пресуден момент да ги сочуваме унитарноста и државноста на татковината

Македонија е исправена пред тешки предизвици и времиња кога се негира се што е македонско, се задира во идентитетските прашања и има обиди да и ... Прочитај повеќе

Четвртиот квартал од 2023 година забележа остар пад на наталитетот и негативен природен раст

Четвртиот квартал од 2023 година забележа остар пад на наталитетот и негативен природен раст

Бројот на живородените деца во земјава во четвртото тримесечје од 2023 година изнесува 4 185 и во споредба со истиот период од претходната година, е ... Прочитај повеќе

ОБЕДИНУВАЊЕ НА 11 ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ И ФОРМИРАЊЕ НА МРЕЖА НА ДАВАТЕЛИ НА СОЦИЈАЛНИ УСЛУГИ

ОБЕДИНУВАЊЕ НА 11 ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ И ФОРМИРАЊЕ НА МРЕЖА НА ДАВАТЕЛИ НА СОЦИЈАЛНИ УСЛУГИ

​​​ На 17ти Јануари во просториите на Едукативниот центар М6, се одржа интересен настан инициран од 11 Граѓански организации (СОС ДЕТСКО СЕЛО; Хуманост; Хера, Порака ... Прочитај повеќе