Власта да обезбеди пласман за преспанското јаболко, бараат овоштарите

Власта да обезбеди пласман за преспанското јаболко, бараат овоштарите

Државата предвреме и долгорочно да обезбеди пласман за преспанското јаболко од најмалки 5 до 15 години,во спротивно близу 3000 семејства кои егзистираат од производство на ... Прочитај повеќе

Дeтското ликовно студио од Битола во политички игри – непожелниот Врабевски стави рака и таму

Дeтското ликовно студио од Битола во политички игри – непожелниот Врабевски стави рака и таму

Бугарија не застана со клубовите низ Македонија, влезе и во  Мал битолски Монмартр и во  Светската детска ликовна изложба во Битола. Главниот финансиер на бугарските ... Прочитај повеќе

Давитковски: Етничка графа во извод од Матично е противзаконски

Давитковски: Етничка графа во извод од Матично е противзаконски

Кренар Лога се става над законот. Скандалозно носи упатство кое се коси со повисокиот правен акт. Универзитетскиот профеор Борче Давитковски обаснува – ниту еден министер ... Прочитај повеќе

САД и ЕУ контра оптимизмот на Владата – „енергетската криза не е завршена“

САД и ЕУ контра оптимизмот на Владата – „енергетската криза не е завршена“

Енергетската криза не е завршена . Додека Владата со оптимизам зборува дека кај нас кризата била претворена во можност, Вашингтон и Брисел предупредуваат дека ништо ... Прочитај повеќе

Постапката за уставни измени ќе започне средината на јуни – Џафери повика на политичка одлука за идните генерации

Постапката за уставни измени ќе започне средината на јуни – Џафери повика на политичка одлука за идните генерации

Средината на јуни се очекува Владата да ја достави иницијативата за уставни измени до Собранието. Во моментов, верзијата како ќе изгледа преамбулата која ја подготви ... Прочитај повеќе