„Монархот“ Ковачевски без избори и без легитимитет од народот го менува ликот на Македонија

„Монархот“ Ковачевски без избори и без легитимитет од народот го менува ликот на Македонија

Македонија наликува на монархија, сметаат дел од експретите, оти Ковачевски ниту учествувал на избори, ниту пак победил, а седна на главното столче во државата, премиерот ... Прочитај повеќе

Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ поднесе барање до Ковачевски да им го достави договорот со „ Бехтел и Енка“

Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ поднесе барање до Ковачевски да им го достави договорот со „ Бехтел и Енка“

Пратениците од ВМРО- ДПМНЕ и официјално побараа од Премиерот Ковачевски да им го достави договорот со Бехтел и Енка, кој власта упорно го крие . ... Прочитај повеќе

Плодовите на дуото Заев- Борисов: Од големо пријателство до тешка геостратешка грешка

Плодовите на дуото Заев- Борисов: Од големо пријателство до тешка геостратешка грешка

Од големо пријателство до тешка геостратешка грешка. Како почна, како сега изгледаат односите меѓу Македонија и Бугарија? Потписите на Заев и Борисов наместо да донесат ... Прочитај повеќе

Укинувањето на неколку предмети има подлабока цел: бришење на Историјата и Географијата

Укинувањето на неколку предмети има подлабока цел: бришење на Историјата и Географијата

Бришењето на историјата од наставен предмет се брише и историјата на македонскиот народ. Со интегрирањето на повеќе предмети во еден се руши системот на образование. ... Прочитај повеќе

Плата од 55.000 денари за инженер, 30.000 за возач: „Бехтел и Енка“ ќе гради а државата распишува огласи

Плата од 55.000 денари за инженер, 30.000 за возач: „Бехтел и Енка“ ќе гради а државата распишува огласи

Од 70 илјади денари за градежен инжињер, до 30 илјади за шофер за тие што сакаат да работат на изградбата на новите автопати. Наместо изведувачот ... Прочитај повеќе