Барањата на ЕУ се антиевропски и антицивилизациски, отворање на Уставот е оптварање на Пандорина кутија

Барањата на ЕУ се антиевропски и антицивилизациски, отворање на Уставот е оптварање на Пандорина кутија

Зголемување на етничката нетрпеливост, на хистеријата во општеството, но и на евроскептицизмот. Ова е замката во која може да западне Македонија доколку на маса се ... Прочитај повеќе

Утре протест на здравствените работници – се бара покачување на платите

Утре протест на здравствените работници – се бара покачување на платите

Истече рокот што го поставија здравствените синдикалци. Утре излегуваат на протест пред портите на Министертсвото за здравство. Револтирани се од игнорантскиот однос од власта - ... Прочитај повеќе

„За или против“ : Давањето предност на странските наместо на домашните компании ќе биде погубно за градежништвото

Домашните компании имаат капацитет да изградат каков било проект . Договорот со кој ќе се исплатат 1.3 милијарда евра на странска компанија за изградба на ... Прочитај повеќе

И „Цар Борис Трети“ доби негативно мислење од комисијата за употреба на имиња на личности

И „Цар Борис Трети“ доби негативно мислење од комисијата за употреба на имиња на личности

„Цар Борис трети“  бил одговорен за злосторствата извршени за време на бугарската окупација на Македонија во Втората Светска војна и за депортацијата на илјадници Евреи ... Прочитај повеќе

Автопатиштата од коридорите 8 и 10д во фокусот на пратеничките прашања

Автопатиштата од коридорите 8 и 10д во фокусот на пратеничките прашања

Тендерската постапка за надзор над Коридорите 8 и 10 главна тема на седницата за пратенички прашања. Опозицијата бара одговорност од заменикот на Димитар Ковачевски, за ... Прочитај повеќе