НАЈНОВИ ВЕСТИ

Регулаторната комисија за енергетика ја утврди новата цена на горивата – поскапува и храната, Владата нема нови мерки

Регулаторната комисија за енергетика ја утврди новата цена на горивата – поскапува и храната, Владата нема нови мерки

Драстично покачување на горивата. Регулаторната комисија за енергетика ја утврди новата цена. Од полноќ 98 октанскиот бензин ќе се продава за 106,5 денари, еуросупер 95 ... Прочитај повеќе

Мицкоски: Има обиди од една земја членка на Европската Унија да ни го ускрати правото на македонски јазик и да се меша во македонскиот идентитет

Мицкоски: Има обиди од една земја членка на Европската Унија да ни го ускрати правото на македонски јазик и да се меша во македонскиот идентитет

„Ова се тешки времиња за нашиот континент, како и за нашиот глобален систем на демократски вредности. Сепак, тешките времиња обично го покажуваат најдоброто кај луѓето, ... Прочитај повеќе

Остатоците од изгорената зграда на „Македонија табак“ се уште испуштаат чад, а пожарникарите и денес се таму и работат на целосно изгаснување и ликвидирање на ... Прочитај повеќе

Концептот матичен лекар рак рана на веќе канцерогеното здравство, докторите нудат решение ама има ли кој да ги слушне?

Концептот матичен лекар рак рана на веќе канцерогеното здравство, докторите нудат решение ама има ли кој да ги слушне?

Концептот на матичен лекар е убиец на јавното здравство во Македонија, овој потполно недефиниран систем за наши услови, се покажа како катастрофално решение, посебно во ... Прочитај повеќе

Од утре до 10-ти јуни треба да се поднесат документите за штетата од невремето во Лозово

Од утре до 10-ти јуни треба да се поднесат документите за штетата од невремето во Лозово

Од утре земјоделците од Лозово кои претрпеа штети од невремето, ќе може да поднесуваат барања за обештетување. Потребната документација ќе треба да ја поднесат најдоцна ... Прочитај повеќе