Излезеност до 11 часот: 12,78 отсто

Излезеност до 11 часот: 12,78 отсто

Ова се податоци од обработени 3 416 избирачки места од вкупно 3 508 во општините на територијата на целата држава

Според податоците на официјалната веб-страница на Државната изборна комисија (ДИК) излезеноста на избирачките места на првиот круг од претседателските избори до 11 часот е 12,78 отсто или гласале 229 417 гласачи.

Овие проценти и бројки, според податоците на ДИК, се врз основа на обработени 3 416 избирачки места од вкупно 3 508 во општините на територијата на целата држава.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста