Николоски: Патриотската политика е таа која носи инвестиции, работни места и подобар стандард

ПАТРИОТСКА ПОЛИТИКА Е ТАА КОЈА НОСИ ИНВЕСТИЦИИ, РАБОТНИ МЕСТА И ПОДОБАР СТАНДАРД.Работа на врвните политички фигури, вклучувајќи го и Претседелот е да носат инвестиции и ... Прочитај повеќе

Мицкоски: Јас можам да ви пуштам 20 снимки за моја ликвидација, со тоа ли да ја забавуваме македонската јавност?

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, во интервју на МРТВ изјави дека не се смета за соучесник во процесот што кулминираше на 27 април. Според него, ... Прочитај повеќе

Нова аудио снимка фрла нова светлина на настаните од 27 Април

Нова аудио снимка фрла нова светлина на настаните од 27 Април

Аудио снимка која може да му даде нова димензија на судскиот процес за 27 Април се појави на јутјуб и социјалните мрежи. Како што стои ... Прочитај повеќе

Бугарски диригент и бугарски песни на годишнината од смртта на Делчев во македонската филхармонија?

Бугарски диригент и бугарски песни на годишнината од смртта на Делчев во македонската филхармонија?

Ќе се изведуваат ли сред Скопје песни за Гоце Делчев, но диригирани и компонирани од бугарски диригенти и тоа на годишнината од смртта на македонскиот ... Прочитај повеќе

Бумбаровски: Решение за образовните реформи да се бара преку дијалог

Бумбаровски: Решение за образовните реформи да се бара преку дијалог

Образовните реформи со денови во центарот на јавноста. Родители и ученици не попуштаат пред министерката Царовска, која со европско знаменце сака да го протне законот ... Прочитај повеќе