НАЈНОВИ ВЕСТИ

Author: Адријана Алексиеска

Се позивесно дека ДУИ и СДСМ ќе имаат заеднички листи на парламентарните избори

Се позивесно дека ДУИ и СДСМ ќе имаат заеднички листи на парламентарните избори

Се поизвесно е дека СДСМ и ДУИ на следните избори ќе одат со заеднички листи. Иако тоа, прецизно не го потврди премиерот Димитар Ковачевски – ... Прочитај повеќе

Анкетната комисија за онкологија утврди политичка одговорност за Филипче, Васев и неколкумина други

Анкетната комисија за онкологија утврди политичка одговорност за Филипче, Васев и неколкумина други

Венко Филипче, Нино Васев, Нехат Нухи, Ирина Сотирова-Бухова, како и кај екс-директорите на ФЗОМ, Стево Крстевски и Фатон Ахмети  се главни виновници кои треба да ... Прочитај повеќе

Техничка влада треба да се избере на крајот на јануари

Техничка влада треба да се избере на крајот на јануари

На 28 јануари Македонија ќе го добие првиот премиер Албанец а најдоцна на 28 февруари ќе бидат распишани изборите, доколку парламентарните и вториот круг на ... Прочитај повеќе

„Правда и еднаквост“ – СДСМ ги погази главните предизборни ветувања

„Правда и еднаквост“ – СДСМ ги погази главните предизборни ветувања

Судиите кои застаруваат предмети ќе бидат разрешувани по автоматизам, сите предмети за висока корупција ќе бидат процесуирани до крај – ова беа главните предизборни ветувања ... Прочитај повеќе

Доколку изборите се одржат на 8 мај, техничката влада и првиот премиер Албанец би стапиле на должноста на 29 јануари

Доколку изборите се одржат на 8 мај, техничката влада и првиот премиер Албанец би стапиле на должноста на 29 јануари

Техничкиот премиер, кој ќе биде од редовите на ДУИ најверојатно ќе седне во фотељата на Димитар Ковачевски на 29 јануари, доколку се исполнат се поизвесните ... Прочитај повеќе