Извештајот на Европската комисија пред пратениците – власта се фали, опозицијата критикува

Извештајот на Европската комисија пред пратениците – власта се фали, опозицијата критикува

Извештајот на Европската комисија за напредокот на Македонија на патот кон ЕУ главна тема на Советот за евроинтеграции и Комисијата за европски прашања. Случувањата со ... Прочитај повеќе

Еден автомобил, два резервоара?! Како точи директор во железница?

Еден автомобил, два резервоара?! Како точи директор во железница?

Директорот за економски и финансиски работи во Македонски железници, Шенур Османи, во истото службено возило, во исто време полнел и дизел и бензин. Според испратниците ... Прочитај повеќе

Новиот модел за субвенционирање, нови главоболки за земјоделците

Новиот модел за субвенционирање, нови главоболки за земјоделците

Новиот модел за субвенционирање, нови главоболки за земјоделците. Дел од производителите ќе бидат принудени да се откажат и од субвенциите, категорични се од Иницијативниот одбор ... Прочитај повеќе

Јадат скапи бифтеци во владините златни чинии, па дома си одат со нови службени скапи и лускузни автомобили- ветуваа штедење практикуваат луксузирање- што се си купува оската СДСМ- ДУИ?

Јадат скапи бифтеци во владините златни чинии, па дома си одат со нови службени скапи и лускузни автомобили- ветуваа штедење практикуваат луксузирање- што се си купува оската СДСМ- ДУИ?

-Затоа ви ветувам ќе го демонтираме комодитетот на власта со расфрлање народни пари, ветуваше Заев. За 240 чинии 14 илјади евра, над 1.000 евра за ... Прочитај повеќе

Владата контра статистика – за коалицисики мир „Балансерот“ напумпан и со дијаспората

Владата контра статистика – за коалицисики мир „Балансерот“ напумпан и со дијаспората

Владата не отстапува од својот „Балансер“. И покрај забелешките од Државниот завод за статистика, во пресметките за вработување во јавната администрација ќе влегува и населението ... Прочитај повеќе