Првиот QLED Android TV произведен во Хрватска!

Првиот QLED Android TV произведен во Хрватска!

VIVAX е првиот бренд во Хрватска и поширокиот регион кој започна со производство на Android телевизори со врвен квалитет QLED технологија. Новата Q серија на ... Прочитај повеќе

Почина Михаил Горбачев – Последниот претседател на СССР

Почина Михаил Горбачев – Последниот претседател на СССР

По долго боледување, почина Михаил Сергеевич Горбачев, последниот претседател на советскиот сојуз и човекот кој одиграл клучна улога за ставање крај на студената војна со ... Прочитај повеќе

Протест на децата од „Мал битолски Монмартр“ бидејќи по 30 години МОН одби да ги финансира

Протест на децата од „Мал битолски Монмартр“ бидејќи по 30 години МОН одби да ги финансира

Не се откажуваат...најмладите со четките во рака, му покажаа на Министерството за образование дека нема да се откажат од „Мал Битолски Монмарт“. Во знак на ... Прочитај повеќе

Министерот Сали не го поддржува најавениот протест на матичните лекари

Министерот Сали не го поддржува најавениот протест на матичните лекари

Министерот Сали не го оправдува протестот на матичните лекари, кои најавија дека од 5 до 7-ми септември нема да издаваат рецепти и упати. Одново бара ... Прочитај повеќе

Откорнати дрвја, покриви, поплавени трговски центри, се санираат штетите во Скопје по вчерашниот потоп

Откорнати дрвја, покриви, поплавени трговски центри, се санираат штетите во Скопје по вчерашниот потоп

Невремето што зафати делови од Македонија за помалку од 30 минути, направи пустош во Скопје. Во главниот град екипите цела нок работеа, обидувајќи се - ... Прочитај повеќе