Џилиан Стирк: Изборниот ден стартуваше добро

Џилиан Стирк: Изборниот ден стартуваше добро

Претседателските избори во Македонија, ги следат 1601 набљудувач. Од нив, 915 се домашни, а 544 меѓународни набљудувачи, од кои, 344 се дел од мисијата на ОБСЕ/ОДИХР. Амбасадорката Џилиан Стирк, шеф, на набљудувачката мисија на ОБСЕ/ОДИХР, утрината посети неколку избирачки места во Скопје. Рече, дека засега нема проблеми, но, дека сè уште е рано. ОБСЕ, со конечен извештај, како и вообичаено, ќе излезе ден по гласањето.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста