Угостителското училиште во Охрид седум месеци држи онлајн настава, инсекторатот се закани со казни за директорот

Угостителското училиште во Охрид седум месеци држи онлајн настава, инсекторатот се закани со казни за директорот

Наставата во средното угостителско училиште во Охрид и по седум месеци од почетокот на школската година, продолжува да се одвива онлајн поради градежни активности.

Иако државниот просветен инспекторат веќе го опоменал директорот да обезбеди услови за физичка настава, судејќи според состојбата на терен, тоа нема да се случи во брзо време. директорот вината ја лоцира кај фирмата-изведувач.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста