НАЈНОВИ ВЕСТИ

Категорија: Прилози

На шест месеци пред избори – со над 660 милиони евра, Владата ќе ги врбува граѓаните

На шест месеци пред избори – со над 660 милиони евра, Владата ќе ги врбува граѓаните

Мерки за предизборен поткуп на граѓаните. На шест месеци пред соочување со граѓаните Владата најавува помош за младите, пензионерите, земјоделците, социјално ранливите категории, компаниите.  Ова ... Прочитај повеќе

Самитот на ОБСЕ ќе го блокира пола Скопје

Самитот на ОБСЕ ќе го блокира пола Скопје

Главниот град под безбедносна блокада поради советот на ОБСЕ. Затворен за возила ќе биде булеварот „Илинден“, и тоа, од крстосницата со „Љубљанска“ кај Сити мол, ... Прочитај повеќе

Нема зима за тендерите – државните институуции трошат милиони за услуги, јадење и пиење

Нема зима за тендерите – државните институуции трошат милиони за услуги, јадење и пиење

Кристина Алексиеска Народните пари лесно се трошат  . Милиони по милиони летаат на тендери .  Вртоглави суми за договори се забележуваат секојдневно на сајтот за ... Прочитај повеќе

Ги заборавија Македонците кај соседите: Иако претседаваат со ОБСЕ Османи и Владата можеа, ама не направија ништо за македонското малцинството

Ги заборавија Македонците кај соседите: Иако претседаваат со ОБСЕ Османи и Владата можеа, ама не направија ништо за македонското малцинството

Една цела година Македонија и нејзиниот прв дипломат Бујар Османи претседаваат со ОБСЕ, една цела година сме на еден начин главни во оваа организација и ... Прочитај повеќе

Се бараат оставки и одговорност за се почестото угинување на животни во скопската Зоолошка градина

Се бараат оставки и одговорност за се почестото угинување на животни во скопската Зоолошка градина

Се бараат оставки и одговорност за се почестото угинување на животните во Зоолошката градина. Каква е грижата за животните, како се хранат, дали примаат терапии, дали редовно ... Прочитај повеќе