Ова е листата на фирми кои земале државна помош, а не исплатиле минималец

Владата ја објави листата на фирми кои зеле државна помош, но на вработените не им исплатиле плати.

Неофицијално, за да не ги „изеде“ срамот, во меѓувреме, голем дел од газдите побрзале да извршат исплата на заостанатите плати.

Како никогаш досега и експертите и синдикалците се сложни дека креирањето вакви и слични економски мерки, во иднина треба да биде добро осмислено и плански организирано.

Листата може да ја видите на следниот ЛИНК.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста