Љупчо Николовски: Ја зголемивме минималната плата на 14.500 денари, а можеме и уште повеќе заедно со вас!

Љупчо Николоски, носителот на кандидатската листа на СДСМ и коалицијата во изборната единица 3, на својата фејсбук страница објави промотивно видео во кое зборува за покачувањето на миннималната плата и останатите економски решенија кои ги донесе владата на СДСМ во минатите години.

Слушнете.

 

Минимална плата и достоинствен живот

За ВМРО минималната плата е само бројка. Затоа беше 9.000 денари. Тие не знаат дека тоа за некого е целиот живот! Да зачуваш кров на глава, да ги школуваш децата, да ги нахраниш и облечеш…Веднаш ја зголемивме минималната плата на 14.500 денари, а можеме и уште повеќе заедно со вас! #Можеме

Publiée par Ljupcho Nikolovski sur Vendredi 26 juin 2020

Advertisements