Заврши рокот за поднесување кандидатски листи за изборите за пратеници на 8 мај

Заврши рокот за поднесување кандидатски листи за изборите за пратеници на 8 мај

Заврши рокот за поднесување кандидатски листи за изборите за пратеници на 8 мај.

Според информациите од Државната изборна комисија листи за пратеници за сите шест изборни единици до синоќа до 22 часот поднесоа коалициите предводени од СДСМ, ВМРО-ДПМНЕ, Храбро за Македонија предводена од ГРОМ, коалиција Македонска ера трета сувереност, Европски фронт предводен од ДУИ, партијата ЗНАМ и Работничка партија.

Листи поднесоа и партиите Родина, потоа Аваја за третата, четвртата, петата и шестата изборна единица и Твоја за првата, втората, третата и четвртата изборна единица. Единаесетите парламентарни избори во земјата се редовни и ќе се одржат на 8 мај.КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста