Трипуновски загрижен за Преспанското езеро (Видео)

Дополнителниот заменик дополнителен заменик за земјоделие Цветан Трипуновски изврши увид на состојбата со водостојот на Преспанското езеро.

Загрижен од она што го видел предупредува за можна еколошка катастрофа. Истакнува дека е неопходна координирана акција со соседните земји.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста