Виновен е, ќе одговара – роднина на еден од тепачите за Алфа

Виновен е, нема оправдување, вели за Алфа роднина на еден од напаѓачите. Бруталното тепање на девојката од Штип, ги згрози и семејствата на двајцата момци.

“Тоа што го направи не е за оправдување.Тој е виновен .Тоа е голема вина што го направил.Сега одговорноста ќе си ја носи сам”- изјави роднина на еден од напагачите.

Насилството,создава насилник .. вака, разговорот го продолжува нашиот соговорник кој по смртта на таткото на еден од напагачите почнал да се грижи за него и неговиот  тогаш малолетен брат. Одсекогаш бил проблматичен , за разлика од брат му кој откако наполнил 18 години веднаш почнал да работи за да ги издржува. Роднината објаснува дека често пати го советувал, но и укорувал за лошиот нарав..

“И поради ваквата ситуација како нивната, еве до што дојде сега.До овој степен поради тоа се доага”изјави роднината.

Ја посетивме и куќата на тепаната девојка. Дома беше само мајка и. Нејзината ќерка била повикана на  разговор во Центарот за социјални работи. Не сака да зборува пред камера. Вели притисокот од јавноста е голем. Со еден од тепачите биле другари од деца, живеат во иста населба, а постариот и бил поранешно момче. Раскажува дека се се случило после празникот Свети Стефан. Сите тројца биле на гости кај заеднички пријател. Почнале да ја тепаат веднаш откако сите излегле од домот на пријателот.

Жителите на зградата згрозени од она што пред два месеци се случувало во нивниот влез.

Насилниците добија осумдневен притвор и денес беа однесени  во затворот во Куманово.

Александра Ристевска 

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста