Прва лидерска дебата меѓу лидерите на ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ, Христијан Мицкоски и Димитар Ковачевски

Прва лидерска дебата меѓу лидерите на ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ, Христијан Мицкоски и Димитар Ковачевски

СДСМ долго време бараше, бараше и конечно најде човек кој што е подготвен да изгуби и нема подобар пример од Стево Пендаровски. Со Гордана Сиљановска-ДавковаМмакедонија ќе го надополни она што го загуби во изминативе пет години – Стево Пендаровски е кандидат на сите граѓани, кој не ги дели по ниту еден основ, а бил и еден од клучните актери во зачленувањето во НАТО, убеден сум дека ќе добие уште еден мандат – претседателите наВМРО ДПМНЕ и СДСМ, Христијан Мицкоски и Димитар Ковачевски ги вкрстија мечевите во првата лидерска дебата што се емитуваше на Канал 5 телевизија. Освен за своите кандидати за претседател, Мицкоски и Ковачевски дебатираа за повеќе суштински прашања, од корупцијата, криминалот, економијата, но и клучното прашање – францускиот предлог. 

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста