Нелоска: Надлежните лошо менаџираат со пандемијата, доцнат и со стратегиите за набавка на вакцини

А докторите алармираат дека и натаму продолжува лошиот менаџмент со корона пандемијата во Македонија. Доктор Ленче Нелоска, магистер по јавно здравје, вели дека надлежните доцнат со стратегијата за набвка на вакцини, па затоа земјава остана последна во регионот каде вакцинацијата се уште не е почната. Целиот разговор со доктор Нелоска следи во продолжение.

Разговорот го водеше Биљана Божиновска

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста