Март, месец на франкофонијата: филмови, концерти, изложби, но и француско вино

Март, месец на франкофонијата: филмови, концерти, изложби, но и француско вино

Во Македонија постојат бројни можности францускиот јазик да се изучува во нашиот образовен систем, а во билингвалните паралалки, дури и голем дел од наставата се одвива на овој јазик. Во исчекување на месецот на франкофонијата, дипломатските претставништва во Македонија, најавуваат бројни културни и друштвени настани. Францускиот амбасадор во земјава ја покани јавноста на заедничко дружење во нез текот на март, кога граѓаните ќе имаат можност да проследат филмови од фрнацуска продукција, музички перформанси и други активности.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста