Јанушев од Штип: Ќе бидеме најсилниот сојузник на земјоделците

Јанушев денеска е во посета на Штип. Тој го посети градскиот пазар и се сретна со локалните жители, пазарџиите и земјоделците.

Јанушев во изјавата за медиумите потенцираше дека новата влада на ВМРО-ДПМНЕ ќе им обезбеди континуирана поддршка на земјоделците преку субвенции и поефикасно искористување на ИПАРД фондовите, како и со маркетинг на нивните производи.

Целата изјава за медиуми во продолжение.

Изјава за медиуми во Штип, 26.06.2020

Она што го ветивме пред земјоделците е континуирана поддршка за нив преку субвенции и многу други проекти кои ќе овозможат подобро искористување на ИПАРД фондовите, но исто така помош и при маркетингот на нивните производи.#ИсправиСеМакедонијо, доаѓа #обнова

Publiée par Igor Janushev sur Vendredi 26 juin 2020

Advertisements