Тончев за Алфа: за прашањето за бугарското малцинство е потребно европско решение

Дел од бугарските политичари сметаат дека е потребно европско решение на прашањето со бугарското малцинство во Македонија. Ова е ставот на Валентин Тончев, кој е советник за надворешна политика на Илхан Ќучук известувачот за Македонија во Европскиот Парламент.

Со Тончев разговара  Ивана Соколовиќ Најдова

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста