Стојков: македонските власти се откажуваат од малцинството во Бугарија, осудени сме на асимилација

Откажувањето од македонското малцинство во Бугарија е еден од условите кои ги испорачува бугарското МНР за тргање на ветото за македонските интеграции. Првиот човек на македонците во Бугарија Стојко Стојков во разговор за Алфа открива дека се подложени на асимилација, односно бугарските учебници се преплавени со податоци дека македонски јазик и историја никогаш не постоеле.

Разговорот го води Ивана Соколовиќ Најдова

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста