Проф. Трајковски: Македонија се ближи кон европскиот врв според смрност од Ковид

Ако продолжи трендот на висока смртност од корона вирусот, Македонија за кратко време ќе се искачи на врвот во Европа по бројот на починати од Ковид-19, алармира професорот Дејан Трајковски, кој уште од почетокот на пандемијата со голема прецизност го следи движењето на епидемиолошката крива. Трајковски вели дека бројот на нови случаи опаѓа, но се уште не се знае што не очекува од Ноември, особено ако новата Ми мутација влезе во Македонија. Во однос на училиштата тој е дециден дека со селективниот пристап на изолација на позитивните случаи во школите, наставата за коро би можела од физичко присуство да се префрли онлајн.

Интервјуто го водеше Биљана Божиновска.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста