Отворен е конкурсот за запишување на студенти на прв циклус на студии на УГД – Штип

Отворен е конкурсот за запишување на студенти на прв циклус на студии на штипскиот универзитет. Од денес стартува и електронската платформа за упис. Годинава на 12 факултети и 3 академии ќе може да се запишат 3800студенти. Предвидени се и 300стипендии, од кои 66 ќе бидат наменети за студентите кои ќе се запишат на филолошкиот факултет. Денеска даде изјава проректорот на УГД – Штип, Мишко Џидров.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста