Kоалиција „Вреди“: Џафери е виновен што вработените во 5 универзитети во Македонија ќе останат без поголеми плати

Kоалиција „Вреди“: Џафери е виновен што вработените во 5 универзитети во Македонија ќе останат без поголеми плати

Единствениот виновник за тоа што вработените во пет јавни универзитети во Македонија, ќе останат без 22% поголеми плати е поранешниот претседател на Собранието Талат Џафери, обвинија од албанската опозиција „Вреди„.

Тие тврдат дека тој го потпишал колективниот договор само со универзитетот „Кирил и Методиј“ и со тоа ја навредил интелектуалната елита во останатите пет универзитети, со тоа што рекол дека му испратиле некомплетна документација.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста