Извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ донесе одлука за избор на претседателство на ветерани и назначи нови претседатели на неколку општински комитети

Во текот на вчерашниот ден доцна навечер заседаваше Извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ и донесе повеќе кадрови одлуки во насока на реструктуирањето и катарзата која беше најавена од страна на претседателот Христијан Мицкоски.

Извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ донесе одлука за избор на следниве Претседатели на ОК на ВМРО-ДПМНЕ:

 • Претседател на ОК НОВО СЕЛО – Петар Марков
 • Претседател на ОК СТРУМИЦА – Жан Дрвошанов
 • Претседател на ОК МАВРОВО И РОСТУШЕ – Харис Ибраими
 • Претседател на ОК РАДОВИШ – Ванчо Ристов
 • Претседател на ОК ПРИЛЕП – Дејан Продановски
 • Претседател на ОК БОСИЛОВО – Мито Андонов
 • Претседател на ОК ПЕХЧЕВО – Александар Китански
 • Претседател на ОК БОГДАНЦИ – Марјан Пеев
 • Претседател на ОК КОЧАНИ – Митче Стојков
 • Претседател на ОК ПРОБИШТИП – Марјан Миленковски
 • Претседател на ОК ДОЈРАН – Ѓорѓи Граматиков
 • Претседател на ОК ДЕЛЧЕВО – Сашко Ивановски
 • Претседател на ОК БЕРОВО – Столе Каракутовски

Извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ донесе одлука за избор на Претседателство на Унијата на ветерани на ВМРО-ДПМНЕ и тоа следните членови:

 • Мане Јаковлевски
 • Слободан Анастасовски
 • Драган Димишков
 • Љупчо Трпевски
 • Ѓорѓи Илиевски
 • Мирослав Тасевски
 • Драган Василевски
 • Бранко Момировски
 • Ѓорѓи Малковски
 • Живко Ристески
 • Александар Бичиклиски
 • Илија Шаторот
 • Сашо Наковски
 • Златко Милошевски
 • Ламбе Арнаудов
 • Душко Ѓорѓиев
 • Милан Кузев
 • Сашо Дранго
 • Борис Јанев
 • Ванчо Каранфилов
 • Марија Кирова
 • Ристо Ѓоргиев
 • Дејан Цветковски
 • Митко Антовски
 • Симо Илиевски
 • Владо Ѓорески
 • Андон Чибишев

Воедно, Извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ разговараше и за актуелната политичка и економска ситуација, при што изрази сериозна загриженост за состојбата во здравството поврзана со Ковид-19 пандемијата, каде што секојдневно има траорни слики со починати од болниците на Венко Филипче, блокадата на Бугарија како резултат на лажните ветувања и пазарџиското однесување на Зоран Заев и распродавањето на државните интереси и државниот капитал, како и лошата состојба во економијата каде што секојдневно се бројат нови отпуштања, информираат од партијата.