Излезноста во шестата изборна единица до 17 часот е 29,84%

Изборната единица 6 се уште со излезност под 30%. Од вкупно 309,727 запишани избирачи, своето право на глас го искористиле 92,437 граѓани, или 29,84%.

Со најголема излезеност во оваа изборна единица е Тетово 33,72%, по него е Јегуновце со 31,99% излезност. Најмала излезност во оваа изборна единица се забележува во Желино – 23,13%.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста