Арбен Лала: Две години Македонец, две години Албанец за премиер. Нели С. Македонија е заедничка држава?

Историчарот и аналитичар Арбен Лала, во вчерашното издание на емисијата „Клик Плус“ ја коментираше идејата на ДУИ – Албанец да раководи со извршната власт. Ова, како што рече Лала, може да се постигне и на претстојните избори.

коментирајќи ја идејата на ДУИ – Албанец да раководи со извршната власт. Ова, како што вели Лала, може да се постигне и на претстојните избори.

„Ако албанската партија, односно една албанска партија добие 12-15 пратеника, било Алијанса, ДПА, или пак Беса, можат да ја условат ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ – сакате Влада, но ова е условот – две години ваш премиер, две години наш. Нели С. Македонија е заедничка држава“ праша Лала.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста