Алфа дознава: Мицкоски понудил конгрес, ЦК на ВМРО-ДПМНЕ го отфрлиле предлогот, Јанушев поднесе оставка

Седницата на Централниот комитет започна со говор на претседателот Христијан Мицкоски на кој направи ретроспектива на целокупното раководење со партијата на сите аспекти, отворена дискусија за состојбите и загриженост за целокупната економска и политичка состојба. Иако до пред почетокот на седницата не беше пристигнато иницијатива за свикување на вонреден конгрес на кој тој не би се кандидирал. Таквата точка едноглас о од страна на Централниот комитет била отфрлена. По што Мицкоски ја продолжи седницата на која предложи нов состав на Извршниот комитет.
Алфа неофицијално дознава дека генералниот секретар Игор Јанушев поднел оставка од приватни причини.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста