Моралниот суд на „Македонски Манифест“ ги осуди Заев и Димитров за идентитетски геноцид врз Македонија

Здружението Македонски Манифест формираше свој морален суд кој треба да ги гони тие што, според нив, вршеле или вршат идентитетски геноцид врз Македонија. Првата пресуда на овој морален суд е против екс-премиерот Зоран Заев и поранешниот министер за надворешни Никола Димиров. Нивниот грев е потпишувањето на Преспанскиот договор. Следен на списокот им е актулениот премиер Ковачевски, неговото дело е спроведување на Францускиот предлог.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста