Завршува рокот за искористување на платежните картички “Купувам домашно”

Денеска е последниот ден за граѓаните да ги искористат домашните платежни картички за „Купувај домашно“.

Како што информираат од банките, од 16 август средствата не може да се користат и неискористеното се должни да го вратат во државниот буџет. Можноста за платежни картички ја имаа преку 324.000 корисници во четири категории: социјално загрозените, вработените со низок доход, младите лица и здравствените работници ангажирани за справување со пандемијата.

Но, за платежните картички имаше и преку 30.000 жалби од оние кои сметаа дека неправедно не добиле домашна платежна картичка. Само околу 10 насто од приговорите беа прифатени.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста